[404,449] -->

Recomandări de lecturi non-ficţiune

Timp de citire: 4 minute

Al doilea guest-writer care și-a făcut curaj să ne dea de veste că vrea să povestească pe blogul nostru este Amalia. Ne-a spus clar și răspicat despre ce i-ar plăcea să scrie, noi am fost la fel de deschiși cum suntem cu toți cei care bat la poarta digitală. Mulțumim!

Colectionara de cuvinte

În ultima vreme am avut surpriza plăcută de a descoperi şi plăcerea cărţilor non-fictiune şi a biografiilor, din care nu am rămas doar cu savurarea lecturii şi a poveştii în sine, ci şi cu exemple şi învăţături din viaţa unor persoane reale, care m-au inspirat. Motiv pentru care, din topul personal al cărţilor citite în 2015, aproape jumătate sunt non-ficţiune, dar am rămas cu o satisfacţie după ce le-am terminat pe care nu am simţit-o la cele de tip ficţiune…

Lean_In__Femeile__munca_si_vointa_de_a_conduce_de_Sheryl_Sandberg__isbn__97860674118121) Sheryl Sandberg – Lean In

Fără a fi o carte de self help (oricum nu cred în genul genul self-help) sau moralizatoare , în Lean In autoarea explică, din propria experienţă, care crede că sunt lucrurile de care o femeie ar trebui să ţină cont dacă vrea să aibă succes în carieră (însă fără liste ridicole de tipul ,,Trebuie să faci asta, asta, şi asta”) , care sunt lucrurile care o trag in jos, însă fără a avea deloc un ton atot-ştiutor.

 

Succesul_redefinit_de_Arianna_Huffington__isbn__9786067220049_🔊2) Arianna Huffington – Thrive (Succesul redefinit)

Autoarea este fondatoare şi CEO al publicaţiei Huffington Post, care înainte era omul modern tipic, obsedat de succes cu orice preţ, gata să lucreze 12 ore pe zi şi să se dedice 100% vieţii profesionale, pentru că făcea ceea ce îi plăcea, şi pentru că toţi în jurul ei erau la fel de competitivi. Asta până într-o zi cand si-a pierdut cunostiinţa, din cauza epuizării, moment în care a început să îşi restabilească priorităţile şi modalitatea de a se raporta la muncă radical. Rezultatul este această carte-manifest pentru găsirea unui echilibru între viaţa profesională şi cea personală, bine documentată, plină de sfaturi pentru a ajunge la un echilibru interior. Cred că orice persoană cu minimul de ambiţie şi perfecţionism se poate regăsi în Thrive, şi că impreună cu Lean In ar trebui să fie o lectură obligatorie pentru oricine îşi doreşte să aibă cu adevarat o carieră, indiferent de domeniu.

Going_off_Script__Giuliana_Rancic___9780553446654__OKIAN_ro3) Giuliana Rancic – Going off Script : How I Survived a Crazy Childhood, Cancer, and Clooney’s 32 On-Screen Rejections

Probabil prima întrebare ar fi cine e Giuliana Rancicv:) E o figură destul de cunoscută în State (însă nu şi la noi), prezintă E News şi Fashion Police de ani de zile,vare mult umor si carismă, lucru care se reflectă şi în carte. De la o vârstă fragedă a visat să devină o prezentatoare TV, însă parcursul ei profesional este departe de a fi drept. Amuzantă și tristă in acelasi timp, Going Off Script este o autobiografie care dovedește că nu întotdeauna trebuie să urmezi regulile pentru a obține ce ţi-ai dorit.

Vindecarea_cu_ajutorul_mintii__Dovezi_stiintifice_care_arata_ca_te_poti_vindeca_singur_de_Lissa_Rankin__isbn__97860684203634) Lissa Rankin – Mind over medicine

Cum se explică faptul că oameni care fac toate eforturile pentru a mânca sănătos, care fac mult sport, dorm cât trebuie, locuiesc într-un mediu nepoluat, nu fumează sau beau, se îmbolnăvesc? Cum își explică lumea medicală remisiile spontane, atunci când pacientului nu i se mai dădea nici o șansă?

În Mind over medicine, Lissa Rankin ne propune o interpretare care sunt convinsă că a ridicat multe sprâncene: pentru că totul pornește și se termină în mintea noastră.

În ciuda faptului că sunt cea mai mare sceptică atunci când vine vorba de terapii alternative și, recunosc, mereu i-am crezut niște naivi pe cei care ocolesc medicina tradițională în favoarea a te-miri-ce practici, trei lucruri m-au făcut să citesc această carte – faptul că este scrisă de un medic, că ceea ce propune este complementar, nu substituent medicinii tradiționale, și premisa de la care pornește : faptul că trupul nostru este construit în așa fel încât să se vindece singur atunci când se îmbolnăvește, și că există numeroase studii și dovezi că cei care își hrănesc și au grijă de corpul, mintea și sufletul lor, în timp ce rămân optimiști și cred în abilitatea lor de a se vindeca, au mult mai multe șanse de a se vindeca decât ceilalți. Este extrem de important pentru corpul nostru să rămânem optimiști și relaxați, deoarece numai în starea asta poate corpul să se lupte cu boala (orice fel de boală, inclusiv cele mărunte).

Fiecare din aceste cărţi a reuşit să mă înveţe nu doar unul, ci multe lucruri folositoare, şi a reuşit să îmi schimbe întrucâtva viziunea asupra domeniului abordat, şi să mă determine să fac nişte schimbări în bine în viaţa de zi cu zi, aşa că recomand pasionaţilor de romane: faceţi o încercare şi cu non-ficţiunea!

Articol scris de Simion Amalia (ColectionaraDeCuvinte)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *