[404,454] -->

Cum poti reveni la lectura dupa o pauza?

Timp de citire: 2 minute

Hai sa recunoastem si sa spunem lucrurilor pe nume. Noi — gașca BookAlarm — desi simtim ca mai sunt si altii ca noi, nu reusim (mereu) sa tinem pasul cu lista de carti pe care vrem sa le citim. Pur si simplu nu ne iese. Ba pentru ca intervin alte activitati pe care le consideram prioritare (chiar si pentru o perioada scurta de timp), ba pentru ca mintea ne este imprastiata si nu reusim sa ne aliniem cu firul narativ al unui roman.

BookAlarm_Blog

Cu toate acestea, am incercat — de mai multe ori —  sa revenim la pasiunea livreasca si de fiecare data ne-a iesit. Am fost un pic mai atenti la momentele in care am intrat din nou in terenul lecturii si am observat ca exista cateva imbolduri care functioneaza cu brio.

Ce ne ajuta sa punem din nou mana pe carte?

O lectura digerabila — mai ales prin numarul de pagini, dar nu e musai. Uneori nu conteaza cat de gros e cotorul, ci cat de mult reuseste o poveste sa ne tina captivi. Oricum ar fi, revenirea e mai simpla daca iti pica in mana, sau iti alegi, o carte care are sanse mari sa fie citita de la prima la ultima pagina.

Recomandarea unui prieten — preferabil, cineva care a fost mai harnic ca noi, macar in ultima perioada de timp. O persoana care relateaza cu entuziasm si pasiune despre ce a mai citit poate fi un declansator bun. Asta se intampla nu doar de dragul discursului oratoric, cat mai ales datorita senzatiei ca pierzi ceva daca nu te (re)apuci de citit.

Carti noi — stim ca teancul de lecturi necitite e deja cat un turnulet facut din nisip, dar una in plus nu il va darama. De fiecare data cand am cumparat o carte noua am simtit nevoia sa reluam ritmul lecturii. Ce-i drept, nu am inceput neaparat cu ultima achitata la librarie, dar scopul a fost atins.

Pe tine ce te scoate dintr-un astfel de blocaj? Scrie-ne in comentarii si hai sa gasim impreuna cele mai bune solutii de a reveni in gradina lecturii.

Poti rasfoi si primul nostru eBook. E dedicat obiceiurilor de lectura si are multe povesti care te pot ajuta sa fii un cititor mai bun si mai reponsabil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *