[404,455] -->

Ce se intampla cu lecturile nefinalizate?

Timp de citire: 3 minute

Fiecare dintre noi a parasit cel putin o carte. Uneori pentru ca nu ne-am regasit in ea, alteori pentru ca ne-am dat seama ca nu are sens sa continuam sa dam pagina. Motivele sunt la fel de diferite pe cat sunt obisnuintele si preferintele livresti.

nature-grass-green-book-large

Cu toate acestea, dorinta noastra este sa ne amintim ce carti am lasat la o parte si ce a contribuit la despartire. Ca sa dam tonul, am inceput o lista la care ne-ar placea sa contribuiti si voi.

Lista sincera de lecturi care nu a convins echipa BookAlarm. Cel putin nu din prima.

Ultimul suspin al Maurului (Salman Rushdie)
Am inceput-o la recomandarea unei prietene care a insistat atat de mult incat nu am putut sa refuz. I-am dat o sansa, m-a plimbat prin 50-100 de pagini si am uitat de ea. Nici acum nu stiu bine de ce, dar nici nu ma atrage sa revin.

Fetita care se juca de-a Dumnezeu (Dan Lungu)
E unul dintre scriitori contemporani preferati, dar se pare ca ultima carte nu a reusit sa ma tina captiva pana la final. Am renuntat la ea aproape de final, doar 50 de pagini ma desparteau de ultima coperta. Cred ca motivul e legat de faptul ca am resimtit ideea de baza ca fiind sufocanta, dar si trista.

Va spun sincer, mint perfect (Ute Ehrhardt, Wilhelm Johnen)
Genul de carte pe care am cumparat-o, dar si primit-o cadou. Titlul vinde bine de tot si poate si continutul, dar pe mine m-a prins intr-un moment in care lectura era mai mult decat o pasiune, era o forma de evadare. Din punctul asta de vedere, nu a fost ce aveam nevoie.

O lume iesita din minti (Sir Ken Robinson)
Imi place mult sa il aud pe Sir Ken Robinson pe TED si cred in viziunea lui asupra sistemului de educatie in general si a folosirii inteligente a creativitatii in special. Asta nu are de-a face cu faptul ca ultima carte pe care am citit-o sub semnatura lui m-a alungat pe la jumatate. Din nou, cred ca motivul e legat mai degraba de momentul in care mi-a picat in brate aceasta carte si mai putin de vreo hiba a ei.

In pielea goala (David Sedaris)
Primul contact al autorului a fost in multe feluri: hilar, curios, spontan. E o lectura sincera, cu mult umor si autoironie. Asadar, nu exista nici un motiv sa o las balta si nici nu mi-am amintesc de ce nu am terminat-o. Cred ca am fost lenesa.

Natural Born Heroes (Christopher McDougall)
Am evitat sa o termin pentru ca am avut asteptari foarte mari si nu mi-au fost indeplinite. Mai citisem de acelasi autor Born to run si mi-a placut mult, insa asta m-a dezamagit pentru ca am trait cu senzatia ca singurul obiectiv al autorului a fost de a obtine acelasi succes replicand o idee similara.

In timp ce am strans idei de carti si motive pentru care le-am parasit, noi, cei de la BookAlarm, ne-am dat seama ca fiecare lectura naste asteptari si ca daca nu sunt satisfacute, ceva ne determina sa ne indreptam atentia in alta parte.

Asta nu inseamna ca incercam sa gasim motive sau pretexte, ci ca uneori primeaza momentul in care esti in viata si cum te legi de o carte, din toate punctele de vedere.

Cu toate acestea, avem si listele noastre de preferinte livresti pe care le comandam de pe BookAlarmcomparatorul care te ajuta sa citesti mai mult, mai ieftin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *