[404,464] -->

Cărți pentru concediul de vară (oriunde l-ai face)

Timp de citire: 4 minute

Mi-am luat limonada lângă mine și mi-am făcut curaj să revin cu poveștile livrești. Nu de alta, dar multe motive întemeiate, sau închipuite, mai găsește omul când nu reușește să se adune și să treacă la scris. Perioada asta mi-a amintit, o dată în plus, că cititul e ca scrisul și invers. Fără exercițiu nu e de cursă lungă, iar revenirile din ce în ce mai grele.

Carti pentru vacanta

Ei bine, lăsând împotmoleala la o parte, m-am gândit că n-ar strica deloc să vă ajut să cărați niște cărți în vacanța pe care bănuiesc că o planificați pentru perioada imediat următoare. Nu trebuie să fie peste mări și țări, e suficient o grădină frumoasă și un scaun comod și starea de concediu se instalează repejor.

Iată lista de cărți pe care îndrăznesc să ți le sugerez:

16-poezii-de-iubire-pe-care-mi-le-as-fi-scris-mie-daca-as-fi-fost-tu16 poezii pe care mi le-aș fi scris mie dacă aș fi fost tu, Iv cel Naiv
Dacă încă n-ai dat peste Iv în lumea digitală, ei bine, e la fel de sănătos să faci cunoștință cu el prin poeziile lui molipsitoare. Le găsești și pe blog, dar n-au chiar același farmec ca atunci când sunt însoțite de povești vizuale bine alese. O citești ușor în tren sau avion, la plajă sau în cort.

 

 

arta-de-a-cere-amanda-palmerArta de a cere, Amanda Palmers
Crowdfunding, ajutor, empatie, curaj, libertate, muzică, sunt doar câteva dintre cuvintele care definesc această lectură. Ți-o recomand  din mai multe perspective. Pe de o parte, e o lecție bună despre puterea de a cere și vulnerabilitatea care vine la pachet cu asta. Pe de altă parte, pentru umorul și ironia pe care autoarea le scoate la iveală nu doar în cărți, ci în discursuri TED.

 

 

ken-robinson-o-lume-iesita-din-mintiO lume ieșită din minți, Sir Ken Robinson
Că tot vorbea de TED, Robinson e un soi de vedetă în direcția asta, dar nu numai. Este recunosc pentru abordarea pragmatică și creativă asupra sistemului de învățământ în general și asupra educației în particular, iar cartea asta e o înlănțuire temeinică de argumente, studii de caz, motive, care dovedesc că autorul nu e chemat degeaba la conferințe și workshop-uri în lumea asta mare.

 

habarnam-pe-luna_nikolai-nosovHabarnam pe lună, Nikolai Nosov
Nu te lăsa păcălit(ă) că ar fi o carte exclusiv pentru copii, care te va plictisi în fel și chip. E savuroasă pentru orice vârstă, singura condiție este să o iei ca atare și să te bucuri de ea cap-coadă. Habarnam e un personaj a cărui validitate e justificată și în societatea actuală, iar întâmplările prin care trece pot fi un motiv bun de cernut făina cu privire la o parte din propriile acțiuni.

 

 

open-autobiografie-agassiOpen. O autobiografie, Andre Agassi
Nu trebuie să îți placă tenisul ca să pui cartea asta în bagaj. Deși n-ar fi rău, mai ales că avem niște rezultate spectaculoase în RO la capitolul ăsta. Mă rog. Agassi își spune povestea cu mult curaj și onestitate, oricât de dur ar putea să fie adevărul pe ici-colo. Ce am reținut și mi-a plăcut e că fiecare dintre noi are mari șanse să realizeze ce își propune. E nevoie doar de multă muncă și pasiune. Iar asta o spune Agasii, un om care, ei bine, a urât tenisul.

Vezi ce încape în bagaj și dă-ne de veste dacă ai sugestii pentru noi. Lasă-ne în comentarii recomandările tale și promitem să ținem cont atunci când ne urcăm pe geamantan și încercăm să îl închidem fără să pocnească fermoarul.

***Toate cărțile de mai sus le găsești rapid (și ieftin) pe comparatorul nostru de prețuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *